Maestralni Messi vodio Barcelonu do pobjede nad Lyonom i prolaska dalje

Nogometaši Barcelone su u osmini finala Lige prvaka izbacili Lyon. Nakon što je prvi meč u Francuskoj završen rezultatom 0:0, u uzvratu na Nou Campu Lionel Messi je sa po dva pogotka i asistencije vodio svoju ekipu do ubjedljive pobjede rezultatom 5:1.

Barcelona je krenula od prve minute po pogodak, a već u 4. minuti golman gostiju Anthony Lopes je morao krajnjim naporom odbiti loptu u korner nakon sjajnog udarca Messija sa ivice kaznenog prostora, prenosi Klix.ba.

U 18. minuti domaćin je poveo iz sumnjivog penala. Luis Suarez je pao nakon duela sa Jasonom Denayerom, a arbitar Szymon Marciniak je pokazao na bijelu tačku iako je Urugvajac nagazio defanzivca gostiju. Prema tvrdnjama radija Monte Carlo, VAR nije bio u funkciji zbog tehničkih problema, te je poljski arbitar ostao pri svojoj odluci. Penal je izveo Messi i "panenkom" pogodio za 1:0.

U 31. minuti Barca je udvostručila prednost. Suarez je bio nesebičan i uposlio Philippea Coutinha koji šalje loptu u praznu mrežu za 2:0.

U finišu prvog poluvremena zbog povrede susret je napustio golman Lyona Lopes, a njegova zamjena Mathieu Gorgelin je na fantastičan način odbranio Messijev udarac iz peterca u 41. minuti susreta.