Mafijaši zbog politike izrešetali prodavnicu Messijevog punca, a Lionelu ostavili prijeteću poruku

sa

Mafijaši su jučer ujutro izrešetali prodavnicu Messijevog punca u Rosariju, a Lionelu su ostavili prijeteću poruku, a motiv je, po svemu sudeći, političke prirode.

Policija u Rosariju, rodnom mjestu Lionela Messija, je u četvrtak u jutarnjim satima primila dojavu o pucnjavi ispred prodavnice čiji je vlasnik Messijev punac Jorge Rocuzzo.

Dvojica mafijaša su ispalila 14 hitaca u izlog radnje, te su pobjegli na motociklu, stoji u zvaničnom izvještaju policije.

Prodavnicu je otvorila baka Antonelle Rocuzzo Eduviges u osamdesetim godinama prošlog stoljeća, a potom je porodični biznis naslijedio Jorge Rocuzzo, otac Messijeve supruge Antonelle.

Nakon napada u roku od nekoliko sati prodavnica je ponovo počela s radom.

Nakon pucnjave niko iz porodice Rocuzzo se nije oglašavao, a Messijeva majka Celia Cuccittini je istakla kako nije tražila zaštitu policije i pored toga što je Messiju ostavljena prijeteća poruka na mjestu pucnjave.

"Messi, čekamo te. Javkin je narkoman, on te neće zaštititi", stoji u poruci koju su napadači ostavili pred prodavnicom.

Pablo Javkin je, inače, gradonačelnik Rosarija koji je istakao svoju zabrinutost jer sumnja da je na prodavnicu porodice Roccuzzo pucano kako bi se poslala poruka njemu.

"Ovo je toliko podmuklo, čak i za mafijaše", rekao je Javkin kojeg uskoro očekuju izbori za gradonačelnika jednog od gradova u kojima je narkotržište najrazvijenije u Argentini.

Samo do februara ove godine u Rosariju se desilo 50 ubistava povezanih s mafijaškim grupama.

Foto: Franco Trovato Fuoco/EFE

Foto:Klix