Maks Ferstapen dobio najbizarniju zabranu u životu: Nije mogao uzeti automobil jer je "prebrz"

,

Nizozemski vozač Maks Ferstapen (Max Verstappen) izdominirao je ove sezone u Formuli 1, ali uprkos tome nije mogao iznajmiti vozilo zbog "prevelike brzine".

Naime, Ferstapen je odmarao u portugalskom Algerveu, a na aerodromu Faro želio je iznajmiti Mercedes AMG GT iz rent a cara. Međutim, uposlenici mu to nisu dozvolili iz bizarnog razloga, barem kada je on u pitanju.

Iz ove agencije su objasnili kako ne iznajmljuju pomenuti automobil osobama mlađim od 30 godina jer je prebrz i može dostići brzinu od čak 315 kilometara na sat.

A Ferstapen ima 26 godina. Pravilo se nije moglo prekršiti ni zbog najbrže osobe na svijetu koji je navikao na brzinu i koji vozi bolide u Formuli 1 daleko brže nego što taj Mercedes može ići.

Tako su Nizozemcu pokvareni planovi. On je u Portugal stigao s grupom od 20-ak prijatelja. Unajmili su trkalište Autodromo Internacional do Algarve i rezervisali 20 automobila.

Na kraju Ferstapen nije mogao voziti Mercedes, pa je to učinio njegov agent, a Nizozemac je vozio daleko slabiji model BMW-a.

Kasnije su se iz rent a car agencije izvinili Ferstapenu, priznavši da su trebali napraviti izuzetak. Sigurno da će Ferstapen pamtiti odmor u Portugalu.