POČELE PRIJAVE EKIPA: Malonogometni turnir „Ćojluk“ od 21. juna do 9. jula

Danas su počele prijave ekipa za memorijalni malonogometni turnir „Ćojluk“. Dvadeset treći po redu turnir, u čast velike pobjede boraca i starješina 511. slavne na Ćojluku 10. i 11. jula 1995. godine, održat će se od 21. juna do 9. jula. Organizacija ovogodišnjeg turnira povjerena je NK „Željezničar 1973“.

Generalni pokrovitelj manifestacije kao i ranijih godina je Općina Bosanska Krupa. Turnir će se, tradicionalno, igrati na sportskom igralištu „Idrinovac“, u kategoriji seniora i omladinskih selekcija po sistemu 4 igrača plus golman sa ukupno 10 igrača u ekipi po pravilima UEFE za mali nogomet. Sistem takmičenja je identičan prošlogodišnjem. Svaka grupa će imati svoj takmičarski dan. Po završetku grupne faze prelazi se u eliminacioni dio takmičenja.

Prijavu za učešće na turniru je moguće izvršiti u NK „Željezničar 1973“ putem mail-a: nkzeljeznicar_1973 ili putem telefona: 061 573 473 (član uprave Amir Hadžipašić) do 20. juna kada će se u prostorijama kluba na SRC „Ade“ s početkom u 18,00 sati upriličiti izvlačenje ekipa i formiranje grupa. Na izvlačenju ekipa obavezno je prisustvo barem jednog predstavnika ekipe.

Ono što bi trebalo izazvati veliku pažnju sportista na turniru „Ćojluk“ i ove godine vjerovatno su novčane nagrade za prva tri mjesta: 2000, 500 i 200 KM. Zbog toga je predviđena i kotizacija u iznosu od 100 KM, samo za ekipe iz seniorske kategorije, koja se može uplatiti prilikom izvlačenja ekipa.

Kao i svih ranijih godina svaka ekipa mora imati adekvatnu i jednoobraznu sportsku opremu, numerisan dres/majicu sa prigodnim nazivom ekipe za turnir memorijalnog karaktera. Završnica turnira odigrat će se 9. jula, a dodjela nagrada i priznanja bit će upriličena na platou Ćojluka u okviru obilježavanja bitke.