Mamić uoči presude došao u BiH: Nikuda ne bježim, slobodan sam čovjek

Nekadašnjem predsjedniku zagrebačkog Dinama Zdravku Mamiću danas u podne bit će izrečena presuda na osječkom sudu za izvlačenje iz Dinama 116 miliona kuna i 12,2 miliona kuna neobračunatog poreza.

Nekadašnjem predsjedniku zagrebačkog Dinama Zdravku Mamiću danas u podne bit će izrečena presuda na osječkom sudu za izvlačenje iz Dinama 116 miliona kuna i 12,2 miliona kuna neobračunatog poreza.

On presudu neće dočekati u Hrvatskoj pa tako ako i bude osuđen na zatvorsku kaznu veću od pet godina neće moći biti sproveden u istražni zatvor. 

Jučer je otišao u Hercegovinu. Pobjegao je, iako on tvrdi da nije bjegunac jer je još uvijek slobodan čovjek i očekuje da će tako biti i nakon presude.

Naime, kako je rekao, sinoć je na svojoj Facebook stranici napisao kako očekuje od hrvatskog pravosuđa jedinu moguću ispravnu odluku - oslobađajuću presudu.

"Nisam bjegunac"

Oglasio se i oko ponoći. Tada se požalio što su mediji napisali da je bjegunac. 

"Večeras sam se, kao što je poznato, popeo na Brdo ukazanja i Brdo križevac u društvu mojih prijatelja - braće Vasilj i drugih naših zajedničkih prijatelja. Potom sam u društvu prijatelja završio na večeri gdje smo blagovali brancina (lubina), pili malvaziju Kozlović, prepustili se stihovima Škore, Grdovića, Mate Bulića i uhvatio sam vremena za odgovaranje na stotine poruka koje su mi stizale na mobitel. 

Bacio sam nekoliko puta pogled na portale i na druge medije, te sam vidio kako u dijelu medija dominiraju naslovi Mamić u bijegu i slični, a ja onima koji tako maliciozno izvještavaju te unose nemir poručujem da su izdajice i varalice hrvatskog naroda i istine, jer ne znaju što znači sama definicija bijega – osnovan preduvjet bijega je da po zakonu morate biti na određenom mjestu u određeno vrijeme.

"Moja slobodna volja je hoću li se negdje pojaviti"

Ja takvu obavezu nemam, već je moja slobodna volja hoću li se negdje pojaviti. Ne bježim nikuda, ja sam u vlastitoj drugoj domovini - Republika Hrvatska je moja prva, aBosna i Hercegovina druga domovina, čije državljanstvo posjedujem, a imovinu posjedujem u obje svoje domovine. 

Koliko god bili zli i pokvareni, te u službi zla, ja vam s ovog svetog mjesta šaljem neograničenu količinu mira i ljubavi. Voli Vas i grli vaš Zdravko!", napisao je Mamić.