Mančester junajted dao 55.000.000 eura za veliku želju Ten Haga

.
Iz Nizozemske je stiglo prvo pojačanje Mančester junajteda ovog ljeta, a sada stiže i drugo. Poslije Fejenordovog lijevog beka Tajrela Malasije, na Old Traford stiže i Ajaksov stoper Lisandro Martinez. Višesedmični pregovori Junajteda i Ajaksa su sinoć urodili plodom.

Konačan dogovor

Delegacija engleskog kluba je cijeli dan u Amsterdamu sastančila sa kolegama iz Ajaksa i na kraju postigla dogovor. Ajaks nije mogao da odbije ponudu vrijednu 55.000.000 eura koja uključuje bonuse. To je granica ispod koje nisu htjeli da idu i koju je Junajted na kraju dostigao.

Sedmicama je trajala borba Arsenala i Mančester junajteda za Argentinca. Junajtedova prva ponuda je iznosila 43.000.000 eura, druga 50.000.000 eura sa uključenim bonusima, dok je Arsenal išao do 40.000.000 eura. Ajaks je na početku postavio granicu na 60.000.000, ali sa namjerom da prihvati ponudu koja bude preko 50.000.000 eura. I na kraju su "Crveni đavoli" istresli najviše novca na sto. Dan ranije je Martinez i definitivno odbio Arsenal i poručio im da nema potrebe da pojačavaju ponudu jer on želi u Mančester.

 

Presudio Van der Sar

Ključnu ulogu u pregovorima je jučer odigrao Ajaksov direktor i nekadašnji Junajtedov golman Edvin van der Sar koji je omekšao Ajaksov stav. Iako nizozemski šampion nije imao namjeru da prodaje Argentinca ovog ljeta, Van der Sar je urazumio upravu kluba i apelovao da se vodi računa o ekonomskim interesima kluba jer ovakve ponude se ne odbijaju.