Manchester City će pustiti Cancela u Barcelonu, ali u zamjenu želi zvijezdu iz Xavijevog tima!

.
Balde želja Guardiole

 

Joao Cancelo stigao je nakon dugih preogovora na posudbu u Barcelonu iz Manchester Cityja. Građani su ga spremni pustiti u redove Blaugrane, ali zauzvrat žele važnog igrača iz Xavijevog tima.

U toku ljetnog prijelaznog roka Barcelona je dovela nekoliko dobrih igrača, a među njima je i Joao Cancelo koji je stigao na posudbu iz Manchester Cityja.

Portugalac se za sada pokazao kao sjajno pojačanje, te je na pet mečeva u Primeri i Ligi prvaka postigao dva pogotka i dodao jednu asistenciju.

Ovaj 29-godišnjak ugovor s timom s Etihada ima do 2027. godine i u njega bi se trebao vratiti na ljeto nakon što mu istekne posudba, no to možda i ne bude tako.

Barcelona je zainteresovana da ga ostavi u svojim redovima i nakon isteka posudbe, no najviše se tu pitaju čelnici Manchester Cityja koji žele u svojim redovima vidjeti važnog igrača iz tima Xavija Hernandeza.

Naime, želja Pepa Guardiole je Alejandro Balde, 19-godišnji bek Barcelone koji može odigrati i na poziciji lijevog krila, po potrebi.

Ukoliko se ovaj posao sklopi, osim Cancela, na Camp Nou stići će i značajna svota eura, s obzirom na to da je Balde trenutno vrijedniji od Cancela.

Sada je na Barceloni teška odluka. Da li će zadržati Cancela s kojim su itekako zadovoljni ili jednog od najprespektivnijih igrača na svijetu.

Podsjetimo, Barcelona će dobiti još jednu veliku ponudu za jednog svog mladog igrača, a u pitanju je Pedri koji bi za 120 miliona eura mogao napustiti kako Barcelonu, tako i Španiju.