Manchester City razbio Real i zakazao veliko finale Lige prvaka sa Džekinim Interom

,
Nogometaši Manchester Cityja savladali su Real Madrid rezultatom 4:0 u revanš susretu polufinala Lige prvaka i plasirali su se u finale u kojem će 10. juna u Istanbulu igrati protiv Intera.

 

Bila je to nogometna lekcija i rapsodija u plavom Građana, koji su nakon 1:1 u Madridu potpuno nadigrali Kraljeve i više nego zasluženo borit će za trofej prvaka Evrope.

City je dominirao od početka i redale su se šanse pred golom gostiju, a Courtois je u nekoliko navrata čudesno zaustavljao udarce Haalanda i društva.

Ipak, u 23. minuti Manchester City je potpuno zasluženo došao do vodstva. Nakon lijepe akcije, De Bruyne je sjajno pronašao Bernarda Silvu, a ovaj pogodio prvi ugao Courtoisa za vodstvo od 1:0.

Potom je Haaland propustio još jednu veliku šansu kada je šutirao pored gola, a Real je jedinu šansu u prvom dijelu imao u 35. minuti. Bio je to projektil Kroosa s nekih 30 metara, ali prečka je spasila Edersona, koji je vrhovima prstiju malo zakačio loptu.

Samo dvije minute kasnije Manchester City postiže i drugi gol, a ponovo je Silva glavom pogodio za 2:0. Lopta mu se odbila nakon udarca Gundogana, Courtois je bio van gola, a Portugalac je majstorski pogodio za 2:0.

U nastavku su Građani "povukli" ručnu. Igrali su mirnije i čekali svoju šansu, a prvi je prijetio Real kada je dobar udarac Alabe odbranio Ederson.

U 72. minuti Haaland je izašao sam ispred Courtoisa, ali je Belgijanac sjajno odbranio uz pomoć prečke. Ipak, pet minuta kasnije City je riješio pitanje pobjednik. De Bruyne je ubacio, lopta pogodila Militaoa i preverila Courtoisa za 3:0.

Real je do kraja mogao smanjiti kada je Benzema bio ispred Edersona, ali ga je driblao i otišao previše u stranu, da bi nakon toga Ceballos šutirao, no golman Građana odbranio.

U 91. minuti rezervista Julian Alvarez je nakon prekrasne akcije postavio konačnih 4:0.

City je tako potpuno zasluženo prošao dalje i u velikom finalu u Istanbulu 10. juna igrat će protiv Intera našeg Edina Džeke, koji je u prošlosti nosio i dres Građana.

 

Foto:Arhiv