Manchester United dovodi Mbappea kao zamjenu za Cristiana Ronalda?

l
U posljednjih nekoliko dana sve više se špekuliše o tome da će Manchester United nakon što proda Crstiana Ronalda krenuti da radi na dovođenju zvijezde PSG-a, Kyliana Mbappea.

Očekivalo se da će prošlog ljeta Mbappe potpisati za Real Madrid kao slobodan igrač, ali on je odlučio da potpiše novi ugovro sa PSG-om.

Mbappe i ove sezone igra sjajno u dresu PSG-a, te je u dvadeset nastupa u svim takmičenjima postigao devetnaest golova i dodao pet asistencija.

Engleski mediji prenijeli su informaciju da Manchester United želi dovesti upravo Mbappea kao zamjenu za Cristiana Ronalda.

Osim toga u posljednje vrijeme Mbappe je stvarao dosta problema treneru Galtieru jer mediji špekulišu da nogometaš ima dosta velike ovlasti "iza scene".

"On je ključni dio projekta, ali to ne znači da je iznad kluba ili da je iznad drugih nogometaša. Na istom je nivou kao Messi koji ima nevjerovatnu karijeru. Na istom je nivou kao Neymar", rekao je Galtier.

Išli su novinari toliko daleko da su i Mbappea pitali o svemu, ali on je rekao da razmišlja samo o PSG-u.

"Ovdje je knjiga prazna. Mogao sam otići u Madrid i bilo bi mi dosta lakše. Ali, ovdje imam sjajnu priliku. Ja sam Francuz, dijete Pariza i da osvojim Ligu prvaka ovdje. Bilo bito nevjerovatno", rekao je Mbappe.

Čini se da je ovom izjavom dao do znanja čelnicima Manchester Uniteda da će zamjenu za Cristiana Ronalda morati potražiti negdje drugo.

 

Naravno nikada ne možete biti toliko sigurni, ali on je tek produžio ugovor, te je jasno da će barem nekoliko godina ostati u PSG-u.

Osim toga, jednom prilikom je rekao i da mu je san da zaigra u dresu Real Madrida, ali pitanje je koliko je to ostvarivo nakon što ih je prošlog ljeta odbio.