Manchester United iz Bayerna pokušava dovesti pojačanje koje apsolutno niko nije očekivao

č
Ekipa Manchester Uniteda pokušat će u svoje redove dovesti Kamerunca Erica Choupo-Motinga iz Bayerna i to već u januarskom prijelaznom roku, pišu njemački mediji, tačnije tamošnje izdanje Sky Sportsa.

Crveni đavoli nakon odlaska Ronalda pod svaku cijenu žele dovesti pojačanje u napadu, a iako se spominjalo da bi u klub moglo doći neko veliko svjetsko ime kao što je Joao Felix, čini se da klub s Old Trafforda neće trošiti previše novca u januaru.

Kako piše Sky Sports, čelnici kluba su kontaktirali Bayern i pokušat će iz ovog kluba dovesti Kamerunca Erica Choupo-Motinga, koji je nakon odlaska Lewandowskog ostao jedini klasični napadač u ovom timu.

U ovoj sezoni, Choupo-Moting je odigrao 16 mečeva za Bayern u svim takmičenjima, a postigao je 11 pogodaka i upisao tri asistencije. Najefikasniji je bio u Bundesligi gdje je postigao šest pogodaka, tri je dodao u Ligi prvaka i dva u Kupu Njemačke.

S obzirom na to da je riječ o 33-godišnjaku, jasno je da Manchester United ne bi mogao platiti ogromno obeštećenje za ovog igrača, a njegova tržišna vrijednost prema specijalizovanom portalu Transfermarkt je šest miliona eura.