Manchester United kao razbijena vojska - Najbolji dokaz je scena nakon pobjede na Wembleyju

.
Hojlund slavi, a ostalo...

 

Teškom mukom Manchester United je danas izborio finale FA Cupa. Nakon pobjede Crveni đavoli su izgledali kao razbijena vojska.

U polufinalu FA Cupa danas su se na Wembleyju sastali Manchester United i Coventry. Crveni đavoli prošli su tek nakon penala.

Bilo je 3:3 nakon 90 i 120 minuta igre. Ne bi to možda bilo toliko ni čudno da Manchester United do 70. minute nije imao prednost od 3:0.

Simms na asistenciju Tavaresa pogađa u 71. minuti. Prava drama počela je osam minuta kasnije. O'Hare je pogodio za 3:2, da bi u 85. minuti Andre Onana spasio United kada je šutirao Torp.

Sudijska nadoknada donijela je penal za Coventry. Wright je poslao loptu u jednu, a Onanu u drugu stranu i gledali smo produžetke.

Tresle su se prečke i jednog i drugog gola u produžecima, no golove nismo vidjeli. Penali su odlučili da dalje ide Manchester United.

 

Prvu meč loptu imao je Rasmus Hojlund. Šutirao je Danac i pogodio, te je krenuo uveliko i srčano da slavi s navijačima svog tima.

No, njegovi saigrači nisu bili baš raspoloženi za slavlje. Nekoliko ih je potrčalo pa stalo, dok ostalima nije padalo na pamet da slave. Kao razbijena vojska.

U subotu, 25. maja 2024. godine, igrat će se finale FA Cupa. Domaćin je naravno Wembley, a sastat će se Manchester United i Manchester City.

Podsjetimo, Manchester City je jučer golom Bernarda Silve slavio protiv Chelseaja i izborio plasman u finale takmičenja.