Manchester United u derbiju kola dočekuje Chelsea, Arsenal i Manchester City na teškim gostovanjima

Danas se igra tri posljednje utakmice 36. kola Engleske Premier lige, nakon kojeg bi dosta stvari oko pozicija na tabeli moglo biti jasnije.

Prva utakmica iga se već od 13:00 sati, kada Leicester dočekuje Arsenala, zatim od 15:05 Manchester City gostuje kod Burnleya, a kolo derbijem zatvaraju Manchester United i Chelsea, prenosi sportsport.ba.

Ipak, krenimo redom. Arsenal od 13:00 sati ima možda i najvažnije gostovanje u ovoj sezoni. To je utakmica koja bi mogla odrediti njihove šanse o tome da li mogu izboriti nastup u Ligi prvaka.

Nakon dva poraza u posljendja dva kola, prvo kod kuće od Crystal Palacea, a zatim u gostima kod Wolwesa, Arsenalu je ovo utakmica koju jednostavno mora pobijediti ako želi nastaviti borbu za Ligu prvaka.

Od 15:05 svoju utakmicu igraju Burnley i Manchester City. Domaća ekipa je svoj opstanak osigurala, ali naravno da ni oni neće tako lako dopustiti da City odnese pobjedu sa njihovog stadiona.

Kada je u pitanju tim Pepa Guardiole, oni ne smiju misliti na nešto drugo, osim pobjede. Ipak, zanimljivo je to da je upravo Burnley na svom terenu od kada se vratio u Premier ligu, uvijek pobjeđivao prošlogodišnjeg prvaka.

Ukoliko bi to domaća ekipa uspjela ponoviti i danas, slavlje titule bi gotovo sigurno moglo krenuti u Liverpoolu.

Derbi i ujedno posljednja utakmica ovog kola, igra se na Old Traffordu, gdje Manchester United dočekuje Chelsea.

U ovoj utakmici ima mnogo kalkulacija, ali jedno je sigurno, ukoliko ne ostvari pobjedu, Manchester United i definitivno otpada iz trke za Ligu prvaka.

Njima je pobjeda prioritet, ali pitat će se nešto i Chelsea, koji je u dosta boljoj formi, ali koji se također bori za nastup u Ligi prvaka naredne sezone. 

Sve u svemu sigurno je da nas očekuje sjajno nedeljno sportsko popodne. Pripremite grickalice jer od 13:00 kreće borba za Ligu prvaka, ali i titulu, u Engleskoj Premier ligi.