"Mandžukić je zvijer, a ne daju mu igrati"

Stara je priča da će Mario Mandžukić tokom januara napustiti redove Juventusa.

Hrvatski napadač je pao u drugi plan kada je ljetos na mjesto trenera došao Maurizio Sarri i od tada njegovi dani u Torinu nisu nimalo laki. Marginaliziran je, trenira odvojeno od ostatka momčadi, i to u skroz drugom terminu, a status kakav ima po mnogim mišljenjima nije zaslužio.

Među onima koji su stali u Mandžukićevu odbranu je i nekadašnji fudbaler Intera Giuseppe Bergomi koji se u razgovoru za Sky Sports čudio zbog cijele sitaucije, prenosi Sportsport.

"Nije mi jasno zašto Mandžukić ne igra. Bilo je puno prilika u kojima je Bernandesci bio u prilici zabiti, ali nije... Da je na njegovom mjestu bio Mandžukić, to bi bio gol. On je zvijer, šteta je što mu Juventus ne da igrati", izjavio je Bergomi.

Svojom borbenošću, zalaganjem, trudom i golovima Mandžukić je u prethodne četiri godine prirastao srcu svakom navijaču Juventusa. U dresu Bianconera je odigrao 117 utakmica i zabio 30 golova.

Mnoštvo je klubova koji se posljednjih mjeseci interesuju za njegove usluge, a kao favorita mnogi vide Manchester United, koji je 'bacio oko' i na našeg Edina Džeku.