Marko Arnautović se pokajao, ali neće mu biti dobro kada vidi šta Makedonci traže od UEFA-e

asd
Reprezentacija Austrije u prvom meču na Evropskom prvenstvu pobijedila je Sjevernu Makedoniju sa 3:1, ali meč je obilježio incident Marka Arnautovića.

Arnautović je dobio šansu u drugom poluvremenu u reprezentaciji Austrije i pokazao se to kao dobar potez. Iskusni napadač je u 89. minuti uspio da zabije pogodak za konačnih 3:1.

Međutim, sve je šokirao svojom "proslavom" gola. Naime, Arnautović se okrenuo prema golmanu protivničkog tima te mu ljutito na našem jeziku opsovao majku što se odlično moglo pročitati s njegovih usana.

Ovakvo ponašanje Arnautovića osudili su mnogi, a on se jučer oglasio u javnosti i izvinio se za svoj postupak. Poručio je da nije bilo uvreda na rasnoj osnovi jer su neki objavili da je psovao Makedoncima "šiptarsku majku".

Iako je Arnautović objavio izvinjenje zbog svog ponašanja čini se da mu to neće previše pomoći jer iz tabora Sjeverne Makedonije ne žele odustati tako lako.

Naime, Makedonci su najavili da od ove borbe neće da odustanu i pokazali su da baš i ne prihvataju Arnautovićevo ponašanje koje je bilo zaista za svaku osudu.

Iz reprezentacije Sjeverne Makedonije su pisali UEFA-i i tražili su žestoku kaznu za napadača Austrije.

"Osuđujemo nacionalistički ispad Marka Arnautovića upućen Ezgjanu Alioskom. Podnijeli smo službeni dopis UEFA-i tražeći najstrožu kaznu. Uvijek smo protiv nacionalizma, diskriminacije, vrijeđanja i svih drugih ispada koji nisu u duhu nogometa. Uvijek ćemo braniti dostojanstvo makedonskih fudbalera", saopštili su iz FS Sj. Makedonije.

Makedonci će u narednom kolu igrati sa Ukrajinom 17. juna, dok će istog dana Austrija snage odmjeriti sa Nizozemskom, ali postoji mogućnost da će Arnautović propustiti ovaj meč.

Očekuje se da će UEFA kazniti napadača Austrije, te da će dobiti najmanje jednu utakmicu suspenzije zbog neprimjerenog ponašanja na meču protiv Sjevene Makedonije.