Martinez hvalio Džeku, Pjanića i Kolašinca; Joao Felix smatra da BiH ima šansu za plasman na EURO

.
Press konferencija pred utakmicu

 

Reprezentacija Portugala sutra će igrati utakmicu protiv Bosne i Hercegovine u Zenici, naravno u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Naravno, Portugalci su favoriti, ali pitanje je da li će igrati maksimalno obzirom da su osigurali plasman na Evropsko prvenstvo.

Danas je održana press konferencija uoči sutrašnje utakmice, a na njoj je govorio prvotimac Barcelone, Joao Felix.

"Mislim da je Portugal, kao što svi znate, jedna od najboljih reprezentacija. Uvijek imamo pritisak kada igramo. Imamo pritisak da pobjedimo, da odigramo dobru utakmicu", rekao je Joao Felix.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE.

Da li ste očekivali ovakav rasplet u grupi i loše rezultate Bosne i Hercegovine.

"Protiv nas igrali su jako dobro. Prvo poluvrijeme smo imali prednost, ali su se jako dobro branili. Dobra su ekipa, ima dobrih igrača, druge nacije igraju dobro također. Nije ovo laka grupa, ali mislim da Bosna i Hercegovina ima šansu da ide na Evropsko prvenstvo i mislim da će se sutra boriti za tri boda", završio je Felix.

Na press konferenciji je govorio i selektor Portugala, Roberto Martinez.

"Imam veliki respekt prema protivniku. Počeo sam da pratim vaš fudbal 2014. godine. Od tada vidim veliki profesionalizam kod vaših igrača. Karijera Pjanića, Džeke, Kolašinca koji su napravili velike stvari. Imate veliki kvalitet. Mi smo se kvalifikovali, ali želimo dati sve od sebe sutra", rekao je Martinez.

Obzirom da ste se već kvalifikovali, da li sutra protiv BiH igra najboljih jedanaest?

"Kada igrate za Portugal, morate dati sve najbolje što imate. Moramo neke male izmjene praviti jer dvije utakmice u nekoliko dana, moramo mjenjati. Ali, idemo na pobjedu, želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima. Imamo mnogo posla i svaka utakmica sada je priprema za Evropsko prvenstvo", završio je Martinez.