Masovna tučnjava obilježila NBA noć: Davljenje, četiri isključenja i ludnica na tribinama

.

Duel NBA lige između Miami Heata i New Orleans Pelicansa obilježila je žestoka tučnjava i pravi haos nakon kojeg su četiri košarkaša isključena.

Jimmy Butler, Thomas Bryant, Jose Alvarado i Naji Marshall isključeni su nakon žestokog sukoba koji se dogodio na parketu na startu četvrte četvrtine ogleda Miamija i New Orleansa.

Tučnjava je počela nakon što je košarkaš Pelicansa Zion Williamson ukrao loptu Butleru, a Kevin Love ga je faulirao kako bi spriječio lagano polaganje. Dok je Loveu dosuđena lična, Williamson je pao na parket, a Marshall je utrčao kako bi prigovorio na način na koji je Williamson fauliran.

Butler je na to reagovao pa je izazvao haos. Marshall i on su se uhvatili za vrat na vrhuncu sukoba, a saigrači i treneri pokušavali su da ih razdvoje. Taman kada se činilo da je sukob završen, na drugom mjestu su se Bryant i Alvarado počeli svađati i razmjenjivali udarce, dok se oko njih stvarao novi haos.

Emocije su se rasplamsale i na tribinama pa je navijač Pelicansa bacao stvari na igrače Miamija. Osiguranje ga je odmah izbacilo s tribina.

Sva četvorica košarkaša koji su sudjelovali u tučnjavi dobili su isključenje, a Miami je na kraju slavio gostujuću pobjedu rezultatom 106:95.

Podsjetimo, u noći iza nas na NBA parketima odigran je veliki broj duela, a našeg Jusufa Nurkića nije bilo u timu Phoenixa zbog povrede skočnog zgloba desne noge. Phoenix je poražen od Houstona, a to je četvrti poraz ekipe u isto toliko nastupa kada ne igra reprezentativac BiH.

Istovremeno, Nikola Jokić je postigao drugi triple-double u samo 24 sata razlike u pobjedi svog Denvera na gostovanju Portlandu.

 

Foto: Screenshot