Matthias Fanimo će put Bugarske ili Turske: Tri kluba u igri, špekulišu se i cifre mogućeg transfera

.
Nekoliko klubova želi Engleza Matthias Fanimo iza sebe ima odličnu sezonu u dresu FK Sarajeva pa je intere inostranih klubova bio logičan slijed događaja.

Sarajevo je prije nekoliko dana počelo pripreme za novu sezonu, a engleski ofanzivac nigerijskog porijekla se nije pojavio na prozivci. Njegov dolazak se očekuje narednih dana.

U međuvremenu stižu i nove informacije kada je u pitanju budućnost brzonogog fudbalera pošto je upitno da li će i dalje nastupati za višestrukog prvaka BiH.

Informacije iz Nigerije govore o interesu nekolicine klubova iz Turske i Bugarske, čak se i spominje eventualna cifra koju Sarajevo planira inkasirati.

Najviše interesa za sada pokazuje CSKA iz Sofije koji je 31 put bio prvak Bugarske. Klub iz bugarske prijestolnice spreman je da pošalje ponudu u Titovu 38b.

Fanimovi predstavnici su navodno i u naprednim pregovorima sa dva kluba iz Turske. U pitanju su članovi Superlige Alanayspor i Konyaspor u kojem nastupa niz bh. fudbalera.

Nigerijci navode da je Sarajevo prvobitno plasiralo prodati 27-godišnjeg krilnog fudbalera za 700.000 eura, da bi nakon toga smanjili svoje apetite jer je kako se navodi spomenuta cijena nerealna.

Zainteresovani klubovi su spremni izdvojiti maksimalno do 500.000 eura za igrača koji je dok je bio član West Hama imao epitet najbržeg igrača svijeta.

Fanimo ima ugovor sa Sarajevo do 2023. godine. U prošloj sezoni je bio zaista fantastičan. Na 37 nastupa imao je učinak od 13 golova i dvije asistencije.

Inače, do sada su redove koševskog premijerligaša napustili Dušan Hodžić, Haris Handžić, Slobodan Milanović i Elvis Džafić. Sigurno je da će u narednim sedmicama biti još igračkih promjena.

Uskoro se očekuje i imenovanje novog šefa stručnog štaba. Prvotimce Sarajeva će u novoj sezoni prema svemu sudeći trenirati Goran Sablić s kojim su razgovori u završnoj sezoni.