Mbappe je dogovorio lične uvjete sa novim klubom, kako će reagovati PSG?

mbappe
Mnogo se priča o odlasku Kyliana Mbappea iz PSG-a. Francuz je dobio rok za potpis novog ugovora, no on definitivno o tome ne razmišlja.

 

Mnogo se priča o odlasku Kyliana Mbappea iz PSG-a. Francuz je dobio rok za potpis novog ugovora, no on definitivno o tome ne razmišlja.

Na stolu ima nekoliko ponuda, a jučer su se pojavile informacije da ga želi dovesti Liverpool.

Već ranije se priča o interesu Real Madrida, a sada se piše da je posao završen.

Tačnije, radio Cadena SER navodi da je Mbappe dogovorio lične uvjete sa Realom i da će imati platu od 50 miliona eura godišnje.

Ugovor bi potpisao do 2028. godine, a Real bi postavio odštetnu klauzulu od milijardu eura.

Na Parku prinčeva bivši fudbaler Monaca ima sve što poželi, međutim izgleda da svemu dolazi kraj jer je prvi čovjek PSG-a Al Khelaifi pred svog najboljeg igrača postavio jasan ultimatum, a i on razmišlja o Kraljevima.

"Moja pozicija je veoma jasna. Ne želim da je stalno ponavljam. Ako Mbappe želi ostati morat će potpisati novi ugovor. Ne želimo da besplatno izgubimo najboljeg igrača svijeta", rekao je Al Khelaifi te nastavio:

"To je nemoguće. Rekao je da nikad ne bi otišao bespaltno, ako je danas promijenio moje mišljenje to nije moja krivica.""Ne želimo da besplatno izgubimo najboljeg igrača na svijetu. To je veoma jasno. Mislim da ste čuli ono što ste željeli."

Kylian Mbappe je član PSG-a postao 2017. godine. Stigao je iz Monaca na jednogodišnju posudbu uz obavezni otkup ugovora za 180 miliona eura.