McGregor počeo sparingovati, sve je bliže povratku u oktagon

.
Irski MMA borac Conor McGregor nedavno se vratio treninzima nakon oporavka od loma noge, a sada je počeo i sparingovati.

McGregor se vrijedno sprema za povratak u UFC koji planira ove godine, a van oktagona je još od jula prošle godine kada je lom noge okončao njegovu trilogiju s Dustinom Poirierom.

Tridesettrogodišnji Conor je u posljednjoj fazi oporavka, zbog čega je spreman za sparinge. MMA legenda naporno trenira u Crumlin Boxing Clubu u Dublinu, odakle je na svom Instagram profilu objavio niz fotografija s namjerom da pokaže svoj napredak.

Jasno je da Irac već sada izgleda veoma dobro, a u oktagon bi se trebao vratiti ovog ljeta. Već neko vrijeme se špekuliše o njegovoj borbi protiv šampiona Kamarua Usmana, međutim, šef UFC-a Dana White je nedavno za The Sun rekao da ne vjeruje u McGregorov povratak prije jeseni.

"Smatramo da će se vratiti početkom jeseni ako sve bude u redu. Ako njegova noga bude zaliječena i dobije dozvolu za pravi trening, onda je povratak moguć na jesen", kazao je on.

Joe Rogan je također upozorio McGregora da se ne vraća prebrzo, posebno ukoliko to bude značilo borbu protiv Usmana.

Usman je šampionu welteru, a u novembru prošle godine je pobijedio Colbyja Covingtona jednoglasnom odlukom sudija.

"Sada priča o borbi s Usmanom, ali mora biti oprezan u tome šta želi. Usman je veliki čovjek, na vrhu je lanca ishrane", jasan je bio Rogan.