Mečevi Lige prvaka se igraju pred praznim tribinama

liga prvaka
Revanš mečevi osmine finala Lige šampiona između PSG-a i Borussije Dortmund, odnosno Barcelone i Napolija mogli bi da budu odigrani pred praznim tribinama.

 

Prema navodima španskih medija, Generalni sekretarijat za sport i Ministarstvo zdravlja spremaju naredbu da u Barceloni ne bude navijača na stadionu. U Španiji je trenutno 670 zaraženih, dok je preminulo 17 osoba. Prvi meč ovih ekipa u Napulju završen je 1:1.

Kada je riječ o duelu PSG-a i Borussije Dortmund, L’Equipe piše francuski prvak još nije dobio zvaničnu informaciju, već da su pregovori u toku, te da će se više znati večeras ili sutra ujutro. SPG-u je zbog epidemije koronavirusa već odloženo gostovanje Strasbourgu u subotu. U prvom meču Borussija je slavila 2:1.

Sinoć je saopšteno da Francuska zabranjuje sve događaje sa više od 1.000 ljudi kako bi spriječila širenje koronavirusa. Ministar zdravlja rekao je danas da će protesti, ispiti i javni prevoz vjerovatno biti izuzeti od zabrane, jer su “korisni za život zemlje”. U Francuskoj je do danas otkriveno 1.126 slučajeva zaraze koronavirusom, što je drugi najveći broj slučajeva u Evropi poslije Italije.

Susret u Parizu na programu je u srijedu, dok je duel u Španiji naredne sedmice.

Od ranije je poznatp da će revanš između Valensije i Atalante biti odigran pred praznom “Mestallom”.