Menadžer Arsenala najavljuje revoluciju u nogometu: Žalim što nisam bio hrabar i ranije to uradio (VIDEO)

menadžer
Menadžer Arsenala Mikel Arteta najavio je da bi u budućnosti u toku utakmice mogao zamijeniti golmana s ciljem da promijeni ritam utakmice, što bi predstavljalo pravu revoluciju u nogometu.

 

On je nakon utakmice protiv Evertona, u kojem je njegov tim slavio 1:0 i u kojem je golman David Raya debitovao za Topnike, rekao da je ranije razmišljao o tome da u toku utakmice zamijeni golmane i tako pokuša promijeniti tok igre.

"Postoje stvari zbog kojih žalim. Bilo je to u dva navrata, nakon 60 minuta i nakon 85 minuta igre u dvije utakmice. Mogao sam promijeniti golmana i nisam to uradio, nisam imao hrabrosti za to. Remizirali smo te utakmice i bio sam jako nesretan", rekao je Arteta pa nastavio:

"Neko će promijeniti golmana u toku utakmice i to će biti čudno, pitat ćete se zašto, ali recite mi, zašto ne? Ako imate sve kvalitete drugog golmana da nešto uradite, ili ako se nešto događa na terenu i želite promijeniti tok utakmice, onda to i uradite. Žao mi je i sada imam osjećaj da trebam angažovati sve u timu koji mogu igrati, bez obzira na konkurenciju. To je moja poruka."

Nakon toga, na pitanje zbog čega je Ramsdale "sklonjen" s gola, Arteta je rekao da mu je čudno kako je dobio pitanje za promjenu golmana, a nije dobio za napadače Nketiaha i Gabriel Jesusa, ili za veznjaka Vieru i Havertza.

Nakon pet odigranih utakmica, Arsenal je na diobi drugog mjesta s istim brojem bodova kao Liverpool i Tottenham - 13, dok je Manchester City prvoplasirani sa svih pet pobjeda.

 

VIDEO