Mendes informacijom o plati "obradovao" klubove koji žele dovesti Ronalda

.
Odlazak Cristiana Ronalda (37) iz Manchester Uniteda vjerovatno će postati jedna od velikih sapunica ljeta. No, nakon što je Diario AS otkrio njegovu namjeru da napusti engleski tim, vijesti o pregovorima portugalskog napadača s različitim klubovima kojima je nuđen i dalje su nepoznanica. Danas je ipak došla važna vijest za sve timove koji Portugalaca žele dovesti u svoje redove.

 

Kako je objavio CBS, Ronaldov agent Jorge Mendes jasno je dao do znanja svim klubovima obeshrabrenim njegovom platom da je portugalska zvijezda voljna smanjiti svoje primanja za 30 posto.

Ronaldo u Manchesteru godišnje zarađuje 30 miliona eura, te je čak spreman pristati na značajno smanjenje plate kako bi napustio Old Trafford i zaigrao u Ligi prvaka.

Ipak, legendarni as nije samo željan igranja u Ligi prvaka, već se želi pridružiti klubu u kojem teret ekipe neće biti samo na njemu.

Dakle, Cristiano želi osjetiti podršku svog tima i biti dio projekta koji će mu omogućiti osvajanje trofeja. CBS tvrdi da je to važan uslov, koji Ronaldo smatra ključnim za održavanje svoje vrhunske forme pred Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Interesovanje za njegove usluge do sada su pokazivali Chelsea, Bayern i Atletico Madrid.