Mercedes potvrdio novu vozačku postavu za sljedeću sezonu

asd
Nakon pet godina Valtteri Bottas će na kraju sezone napustiti Mercedes i karijeru u Formuli 1 nastaviti u ekipi Alphe Taurija.

Dan nakon potvrde Bottasovog odlaska Mercedes je ozvaničio i vozačku postavu za sljedeću sezonu. Lewisu Hamiltonu će se pridružiti njegov sunarodnjak George Russell.

Mercedesova potvrda Russella kao vozača za narednu sezonu uopšte nije iznenađenje pošto se o tome špekuliše već duže vremena.

Ovaj 23-godišnjak je u najbržem oktanskom cirkusu debitovao prije dvije godine, a preostalih devet utrka u sezoni će odradit kao vozač Williamsa.

"Ovo je poseban dan za mene, dosta je pomiješanih emocija. Uzbuđen sam, ali i ponizan što se pridružujem Mercedesu koji je veliki iskorak u karijeri, ali to znači i zbogom Willimasu. Bila je čast biti dio tog tima", kazao je britanski vozač.

Kako sada stvari stoje Russella će u Williamsu prema svemu sudeći naslijediti Alex Albon.

Dolazak Russella u Mercedesi mnogi su prokomentarisali da će konačno Lewis Hamilton konačno dobiti žestoku konkurenciju pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se najbolji vozač današnjice ponašati u takvoj situaciji.

Foto: Screenshot