Jesu li najveći svih vremena: Mesi i Ronaldo nikada nisu zabili gol u nokaut fazi Svjetskog prvenstva

Dvojica trenutno najvećih nogometaša Leo Mesi (Messi) i Kristijano Ronaldo (Cristiano), oprostili su se od Svjetskog prvenstva u Rusiji u razmaku od nekoliko sati.

Prvo je Mesi spakovao kofere nakon poraza od Francuske rezultatom 4:3, dok je Ronaldo to učinio nekoliko sati kasnije nakon poraza od Urugvaja rezultatom 2:1.

Iako za ovaj dvojac, neki s pravom, a neki ne, kažu da su najbolji ikada, zanimljiv podatak je da i Mesi i Ronaldo nikada nisu zabili u nokaut fazi Svjetskog prvenstva.

Naime, obojica su po četvrti put nastupili na svjetskoj smotri sa svojim reprezentacijama. Mesi je po četvrti put zakazao kada je bilo najpotrebnije, a Ronaldo po treći put (jednom Portugal nije izborio nokaut fazu).

Argentina je odigrala devet utakmica u nokaut fazi natjecanja od 2006. kada je Mesi prvi put nastupio na Mundijalu, i u svim tim utakmicama Mesi nijednom u 756 odigranih minuta nije zabio gol.

S druge strane, Ronaldo je s Portugalom odigrao šest utakmica u nokaut fazi, nastupio 514 minuta i nijednom nije zabio pogodak.

Obzirom na godine, Ronaldo ima 33, a Mesi 31, teško je povjerovati da će za u Kataru biti u svojim selekcijama.