Mesi je mnogo puta rastužio "Santijago Bernabeu", ali jedan podatak raduje "Kraljeve"

.
U Ligi prvaka s Realom se sreo dva puta u sezoni 2010/11, kada je Barca sa ukupnih 3:1 slavila u polufinalu

Ponovljeni žrijeb osmine finala Lige prvaka, koji je danas izazvao veliki skandal zbog greške prilikom izvlačenja parova, donio je sudar Reala i PSG-a, zbog čega su u Madridu mnogo protestvovali. 

To znači da se Lionel Mesi (Messi) vraća na "Santijago Bernabeu", ali ovog puta u dresu Parižana, a ne Barcelone što je bio slučaj dugi niz godina.

S obzirom na to da se u Realu već pripremaju za doček najboljeg igrača na svijetu, mnogo se priča o Mesijevom dvomeču protiv kluba kojem je nanio mnogo "štete" tokom godina igranja u La Ligi.

Mesi je protiv Reala odigrao ukupno 45 utakmica. Ostvario  je 19 pobjeda, 11 remija i 15 poraza, a zabio je 26 golova i podijelio 14 asistencija.

Ipak, u Ligi prvaka s Realom se sreo dva puta u sezoni 2010/11, kada je Barca sa ukupnih 3:1 slavila u polufinal. U ovom meču Mesi je upravo na "Bernabeuu" zabio oba gola u pobjedi 0:2.

Navijači Reala također pamte još utakmicu iz marta 2014. kada je Barcelona slavila u Madridu s 3:4, a Mesi je postigao "het-trik. 

Ono što donekle daje španskom timu nadu da Mesi i neće biti toliko velika prijetnja po gol Reala, jeste podatak koji kaže kako Mesi od 2018. na tom stadionu nije ostvario ni gol ni asistenciju.