Mesiju ponuđen nestvaran ugovor: Zarađivao bi 13 eura po sekundi, a 771 euro po minuti

sa
Ponuda PSG-a je već odbijena

S obzirom na to da se još uvijek ne zna hoće li Leo Mesi (Lionel Messi) produžiti ugovor s PSG-om, priče oko njegovog transfera vrlo su zanimljive. Ne samo čitateljima, već i potencijalnim klubovima koji bi sjajnog Argentinca željeli vidjeti u svojim redovima.

 

 

Povratak u Barcelon

Tako su se ovih dana javili bogataši iz Saudijske Arabije, tačnije iz Al Hilala i navodno pred Mesija stavili nevjerovatnih 400 miliona eura samo za jednu sezonu. Međutim, koliko god ta ponuda izgledala impresivno, toliko je brzo stigao i Mesijev odgovor, što je pak začudilo ponuđače.

Naime, Mesi uopće ne razmatra mogućnost odlaska u Saudijsku Arabiju, već mu je navodno jedina želja povratak u Barcelonu. Tako barem pišu španski mediji.

Prema istim izvorima, već su pokrenuti razgovori na tu temu i traži se financijska struktura po kojoj bi se Mesi mogao vratiti na Camp Nou.

 

Ponuda PSG-a je već odbijena. Mesi ne želi više igrati za pariški klub i izvjesno je da ćemo ga gledati u dresu Barcelone, ako Katalonci ispoštuju financijsku konstrukciju. Da je prihvatio ponudu Al Hilala zarada koju bi imao argentinski čarobnjak nešto je neviđeno u svijetu profesionalnog sporta gdje je dosta ogromnih ugovora.

Cifre su nestvarne. Dovoljno govori činjenica da bi 35-godišnji Argentinac zarađivao 13 eura po sekundi, 771 euro po minuti, 46.000 eura po satu, 1.1 milion eura po danu i 33.33 miliona eura mjesečno.

Digli ruke

Ovakve novce definitivno niko nikada u svijetu sporta nije dobio, a pitanje je hoće li kada i biti ponuđene nekome. Jer ti su iznosi zbilja nestvarni. Mesi je u ove dvije sezone imao ugovor od 38 miliona eura u PSG-u.

Ranije je u Barceloni za pet godina inkasirao 555 miliona, a takav je ugovor tražio i prije odlaska u PSG. Kako mu Barca nije mogla ponuditi iste uvjete, otišao je iz kluba, ali sada je sve spremno za veliki povratak i to uz mnogo manju plaću.

Bogati Saudijci shvatili su da ih Mesi ne doživljava, te Marca navodi da su i oni digli ruke od Argentinca.

- Klubovi iz Saudijske Arabije polako odustaju od potpisa iz snova Lea Mesija. Shvatili su da novac u ovom slučaju nije bitan i da on Mesiju ne predstavlja ništa. Situacija nije ni blizu kao u slučaju s Kristijanom Ronaldom (Cristiano), piše ugledni španjolski dnevnik Marca.