Messi će još jednom baciti rukavicu u lice Cristianu Ronaldu?

FIFA je šokirala fudbalski svijet odlukom da Lionel Messi ne bude među trojicom fudbalera koji će se boriti za titulu najboljeg na svijetu u 2018. godini.

Prije nekoliko sedmica FIFA je objavila da je Messi tek peti najbolji igrač u ovoj godini, a za titulu najbolje borit će se Luka Modrić, Cristiano Ronaldo i Mohamed Salah.

Ipak, mnogi su poručili da je Messiju bilo mjesto u TOP 3 s obzirom da je vodio Barcu do duple krune, te da je bio najbolji strijelac u Evropi zbog čega je osvojio Zlatnu kopačku.

Međutim, u komisiji za ovu nagradu su razmišljali drugačije, a konačnog pobjednika saznat ćemo do kraja godine. No, ono što je pozitivno iznenadilo fudbalsku javnost jeste činjenica da je Lionel Messi i pored svega odlučio doći na ceremoniju proglašenja pobjednika iako nije u konkurenciji.

Mnogi vjeruju da Messi na taj način želi pokazati da ga nije previše pogodilo što nakon više od deset godina neće biti u borbi za najboljeg igrača svijeta. No, također to je i rukavica u lice Cristianu Ronaldu koji obično ne dolazi na ceremonije na kojima zna da neće pobijediti što je bio slučaj i nedavno u izboru za najboljeg igrača Evrope.