Messi ili Salah? Ukoliko FA kazni Egipćanina, onda je sve jasno

Barcelona je sinoć osigurala naslov u La Ligi, prethodno je PSG matematički postao prvak Francuske, Bayern Njemačke, a Manchester City Engleske. Tek je ostalo da Juventus završi posao u Italiji i najjače evropske lige bit će kompletirane.

Ali ostaje nam da pratimo tu baš zanimljivu borbu između dvojice genijalaca. Leo Messi ili Mohamed Salah? Obojica zabijaju ove sezone kako stignu, prvi su strijelci liga, vode u ukupnom poretku za Zlatnu kopačku.

Salah je protiv Stokea ostao nedorečen, nije postigao gol na Anfieldu u 0:0 remiju sa gostujućim timom, dok je Lionel Messi pospremio hat-trick u mrežu Deprotiva u 4:2 pobjedi Katalonaca sinoć.

Salah je trenutno na 31 golu u Premier ligi, dok Messi trenutno ima 32, obzirom da je dakle postigao tri gola na Riazoru. Argentinac je u prednosti u borbi za Zlatnu kopačku (najbolji strijelac Evrope, op.a) i ima i blagu prednost.

Messi ima gol više, ali i dvije utakmice više odigrati u odnosu na Salaha. Osim toga, Salah bi mogao biti suspendovan zbog optužbi za nasilnično ponašanje, pa nije isključeno da je za njega premierligaška sezona gotova.

Dobije li Salah suspenziju zbog udaranja protivničkog igrača (pogledajte situaciju u video prilogu ispod), Messi će tako i zvanično dobiti nagradu koju Cristiano Ronaldo smatra bitnijom od Zlatne lope.