Messi ima tri opcije na stolu

asd
Teška noć je iza navijača Barcelone, nakon što je klub sinoć zvanično saopštio da Lionel Messi odlazi.

Iako je nedavno objavljeno da će potpisati novi ugovor uz 50 posto manju platu, na kraju je stigla neočekivana vijest iz Barcelone o rastanku sa najvećim igračem kojeg je klub imao kroz bogatu historiju.

"Iako je došlo do dogovora između Barcelone i Messija te su obje strane željele nastaviti saradnju, to neće biti moguće formalizirati zbog ekonomskih i pravnih problema", navedeno je na sajtu Barcelone.

Svi drugi klubovi sada se bacaju u akciju dovođenja Messija, a sinoć su odmah svi prstom pokazali prema Parizu. No, Marca piše da bogati francuski klub nije prvi favorit za dovođenje Argentinca.

Navodi se da je Messi najbliže odlasku u Manchester City. Građanima treba napadač, a jedan od glavnih razloga mogućeg transfera je taj što ekipu vodi Messijev bivši trener Pep Guardiola pod čijim vodstvom je i imao najbolja izdanja na Camp Nouu.

PSG ima financijskih problema i minus od oko 200 miliona eura, pa će se klub bazirati na rasprodaju igrača. Takođe, postoji još jedan problem i prepreka Messija na putu prema Parizu, a to je porez u Francuskoj. Messijeva plata od 30 miliona eura klub bi godišnje koštala čak 70 miliona.

Treća opcija je MLS liga, ali daju se najmanje šanse američkim klubovima jer se smatra da je prerano da Messi napusti Evropu.

Barcelona će danas u 11 sati održati zvaničnu press konferenciju na kojoj će detalje Messijevog rastanka ispričati predsjednik Joan Laporta, a navijači se potajno nadaju da će na kraju ipak Messi ostati.

To izgleda kao nemoguć scenarij s obzirom na Barcelonine probleme s nagomilanim dugovima i registracijom igrača. Čak se pojavila informacija da Barcelona od jučer ne može registrovati nove igrače.

Foto: Facebook