Messi krenuo Ronaldovim stopama: Dotukao "slabiće", pa napravio potez kojeg će Di Maria dugo pamtiti

assa
Argentina nastavlja sa "egzbicionim" mečevima nakon osvojenog prvenstva svijeta. U noći sa utorka na srijedu u Santiago del Esteru pred 42.000 gledatelja do vrha je napunjena mreža slabašnog Karakaa. Konačan rezultat glasio je 7:0.

Argentina je igrala u vrlo jakom sastavu. Već u prvom poluvremenu Gaučosi su zabili pet golova. Briljirao je ko drugi nego Lionel Messi.

Messiju je bilo dovoljno 17 minuta da kompletira hat-trick. Uradio je to u rasponu od 20. do 37. minute. Tako je stigao do brojke od 102 gola u dresu nacionalnog tima.

Legendarni Argentinac je krenuo stopama svog najvećeg rivala Cristana Ronalda koji jedini od aktivnih fudbalera sa više od 100 golova u nacionalnom dresu. Portugalac ih je postigao 122.

Za sjajnog kapitena Gaučosa je ovo bio 57. hat-trick u karijeri, a deveti u dresu reprezentacije Argentine.

Osim fudbalera PSG-a u prvom poluvremenu još su pogašali Nico Gonzalez i Enzo Fernandez kojem je asitirao Messi.

Posljednja dva gola postignuta su u finišu utakmice. U 78. minuti sa bijele tačke pogodio je Angel Di Maria.

Messi je imao priliku da dođe do super hat-tricka, ali je nesebično prepustio loptu Di Mariji pa zagrljaj ofanzivca Juventusa sve govori koliko cijeni svog reprezentativnog kapitena.

Konačan rezultat u 87. minuti postavio je Montiel za najubjedljiviju pobjedu Gaučosa otkako je na klupi Lionel Scaloni.

Nakon završene utakmice uslijedilo je veliko slavlje na kojem su Messi i društvu publici predstavili najvrijedniji trofej u svijetu fudbala.

Zahvaljujući pobjedama u martu nad Panamom i Karakaom Argentina će preuzeti prvo mjesto na FIFA rang listi ispred Brazila i Francuske.