Messi nikada nije bio ovako sretan: Ovo je za historiju, Bog je čuvao ovaj trenutak za mene

messi
Leo nakon velikog trijumfa

 

Argentina je osvojila ovogodišnje izdanje Copa Americe.

Gaučosi su u finalu na Maracani savladali najvećeg rivala Brazil sa 1:0, a junak pobjede je Angel Di Maria, koji je zabio jedini gol na meču.

Lionel Messi je blistao na ovom turniru. Igrao je čudesni Argentinac sjajan turnir i konačno je sa 34 godine došao do trofeja sa reprezentacijom.

Leo je nakon pobjede bio presretan, a u razgovoru za ESPN je istakao kako je ovo jedan od najvećih trenutaka u njegovoj karijeri.

"Toliko puta sam bio blizu i znao sam da će se kad-tad desiti. Hvala Bogu što mi je podario ovaj trenutak. Vjerujem da je čuvao ovaj trenutak za mene. Još uvijek nismo svjesni šta smo napravili", rekao je Messi za ESPN i dodao je:

"Presretni smo, slavit ćemo, ali ovo je utakmica za historiju. Pobijedili smo Brazil u Brazilu. To je ludo. Ne mogu vam opisati koliko sam sretan. Kao što sam rekao, znao sam da će se ovo desiti, ali nije moglo u boljem trenutku", poručio je Messi.

Scaloni: Da znate kako je Messi igrao finale još više biste ga voljeli

Selektor Argentine Lionel Scaloni potvrdio je kako je Lionel Messi igrao povrijeđen finale Copa Americe protiv Brazila.

Messi je u polufinalu protiv Kolumbije dobio jedan težak udarac, ali je i povrijeđen igrao i taj meč, koji su Gaučosi dobili na penale, ali i ovaj sinoćnji na Maracani, gdje je Argentina golom Di Marije došla od trofeja.

"Da znate način na koji je Messi igrao u Copa Americi, voljeli biste ga još više. Nikad ne možete bez igrača poput njega, čak i kad ima povredu, kako u ovoj, tako i u prethodnoj utakmici", rekao je Scaloni.

Messi je napokon došao do trofeja u dresu Argentine. Imao je ranije prilika, gubio je finala, ali nije odustajao.

"Na kraju nije bacio peškir i uspio je. Govorimo o najboljem nogometašu svih varemena i svi su znali koliko mu je bilo važno osvojiti naslov s reprezentacijom. Imamo odnos koji je drugačiji od (uobičajenog) odnosa trener-igrač. Bliži je. Pozdravljamo se, grlimo i bit ću mu vječno zahvalan i saigračima", dodao je selektor Argentine.