Messi odredio koje će igrače Barcelona prodati da vrati Neymara

Barcelona još uvijek nije odustala od toga da vrati Neymara ovog ljeta iz PSG-a.

Neymar je pokazao veliku želju da se vrati u katalonski klub jer je shvatio da je prije dvije godine napravio grešku što je otišao u PSG za rekordnih 222 miliona eura. Iako nije na najbolji način napustio Camp Nou iz Barce nemaju ništa protiv da se on vrati.

Međutim, jasno je da PSG neće tek tako pustiti Neymara i da Barcelona mora poslati ponudu koja će zadovoljiti njihove apetite. Parižani su priznali da žele Coutinha, ali i veliku sumu novca za Neymara.

U Barci su pokušali ponuditi više igrača, ali Parižani su to odbili i poručili da u obzir dolazi samo Coutinho i određeni novčani iznos. Za Barcelonu novac je trenutno problem zbog čega će sigurno morati prodati nekoliko igrača da prikupe isti.

Španski mediji objavili su danas da je čak i Lionel Messi uključen u sve i da želi da se Neymar vrati u klub. Navodno, Messi je čelnicima Barce poručio da prodaju Ivana Rakitića, Ousmanea Dembelea i Samuela Umtitija jer njihov odlazak se neće mnogo osjetiti s obzirom da su pozicije na kojima oni igraju poprilično popunjene.