Messi otkrio pred kojim igračem je drhtao u Barceloni, nije ga mogao pogledati u oči

.
Lionel Messi je u razgovoru za L'Equipe govorio o svojim počecima u Barceloni, istaknuvši da je itekako respektovao starije igrače i legende kao što je to bio Thierry Henry.

Iako su u Barci tada igrali sami asovi svjetskog nogometa, Herny je bio bez premca u Messijevim očima.

"Poštovao sam sve velike igrače koji su bili tamo. Od Ronaldinha, preko Eto'a, do Puyola, da ne spominjem Xavija, Iniestu, koji su još bili mlađi. Ali postojao je igrač pored kojeg sam drhtao. Bio je to Henry", kazao je Messi.

Argentinac kaže da je imao određeno strahopoštovanje prema legendarnom francuskom asu.

"Znao sam sve o njemu. Znao sam šta je napravio u Engleskoj i odjednom smo bili zajedno u timu. Za njega sam osjećao i još osjećam neku vrstu divljenja. Prvi dan kada je stigao u svlačionicu nisam se usudio pogledati ga u oči. Njegov način igre, jednostavnost kojom je radio određene stvari. Također je učinio da stvari koje izgledaju teško, budu tako jednostavne", ispričao je Messi.

Messi i Henry su igrali skupa u Barceloni od 2007. do 2010. godine i sa Samuelom Eto'om činili su ubojiti trio. Kamerunac je napustio Nou Camp 2009. godine, a naslijedio ga je David Villa koji je također bio više nego uspješan u dresu Blaugarne.