Messi priznao da se kaje zbog poteza na Mundijalu: Čim sam to uradio, pomislio sam - kakav idiot

.
Najbolji nogometaš svih vremena Lionel Messi je nedavno dao opširan intervju za ugledni ESPN gdje je otkrio na koji potez u karijeri nije nimalo ponosan.

Tokom Mundijala u Kataru, Argentinac je izazvao burne reakcije javnosti kontroverznom proslavom gola protiv Nizozemske u nokaut fazi takmičenja.

Bacio je sjenku na sjajnu partiju i izazvao gomilu negativnih komentara. Nakon gola se rugao selektoru Nizozemske Louisu van Gaalu i istakao da se gorko kaje zbog toga.

"Izveo sam Topo Gigio (stavio ruke na uši) i odmah zažalio. Čim sam to uradio, pomislio sam u sebi - koji idiot", rekao je Messi.

Slavni stručnjak je prije meča isprovocirao legendarnog nogometaša.

"Naravno, on je njihov najopasniji i najkreativniji igrač. S druge strane, malo učestvuje u igri kada protivnik ima loptu. To je naša prilika", kazao je Van Gaal u najavi meča.

To se nije svidjelo Messiju koji je odlučio da se osveti iskusnom stručnjaku, no sada se kaje zbog svog ponašanja.

Malo mu je falilo da se provokacija obije o glavu budući da je Nizozemska u posljednjim minutama regularnog dijela postigla dva gola i izborila produžetak da bi Argentina tek nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca obezbijedila plasman u narednu rundu takmičenja.