Messi s Beckhamom već razgovarao o novom klubu nakon PSG-a

.

Tek što se stišala "bura" oko prelaska Lionela Messija u Paris Saint Germain, engleski mediji navode da se već razmišlja o narednim koracima.

Kako prenosi Mirror Sport, Messi je nedavno obavio razgovor s Davidom Beckhamom oko njegovog prelaska u Inter Miami 2023. godine.

Beckham je vlasnik Inter Miamija, kluba koji se takmiči u američkoj MLS ligi, a po dolasku na čelo kluba najavio je kako će dovoditi velika nogometna imena.

Mirror Sport je otkrio kako je Messi već kupio luksuzne apartmane u Miamiju, nevezano za prelazak u ovaj klub, ali to svakako jasno govori da bi Argentinac rado vrijeme provodio u ovom gradu.

Messi i Beckham su već razgovarali o potencijalnom prelasku Argentinca 2023. godine u Inter Miami, no i drugi vlasnik kluba, Jorge Mas, ima sličan stav i uvjeren je da će jednog dana dovesti pomenutog nogometaša.

"Optimističan sam da vjerujem kako će Messi igrati u dresu Intera. Kao najveći nogometaš naše generacije, podudarili bi nam se stavovi jer želimo stvoriti klub svjetske klase", rekao je Mas za Miami Herald.

Mas je dodao da će zajedno s Beckhamom uraditi sve kako bi najbolje nogometaše svijeta doveli u ovaj MLS klub.