Messi u majici "Ovo je Pariz" pozdravio brojne navijače

.
Lionel Messi je danas stigao na aerodrom u Pariz.

PSG ga je putem videa već najavio kao veliko pojačanje, a sam Argentinac se po dolasku pozdravio s navijačima. Mahao im je kroz prozor aerodroma, a zanimljivo da je na sebi imao majicu s natpisom "Ovo je Pariz".

Brojni navijači francuskog kluba došli su da pozdrave jednog od najvećih svih vremena, te ih je policija morala zadržavati kako ne bi ušli u aerodrom.

Poseban dan za sve navijače PSG-a, a jako neobičan za sve u Barceloni i sve one ljubitelje najvažnije sporedne stvari na svijetu koji su se navikli na Messija u dresu katalonskog kluba.

Prije dva dana je, podsjećamo, Messi u suzama održao oproštajnu press konferenciju u Barceloni.

 

“Pokušao sam biti ponizan i odnositi se s poštovanjem i nadam se da će to ostati od mene kada odem iz kluba”, izjavio je Messi na konferenciji za novinare dok su se stotine navijača, od kojih je većina nosila njegov dres s brojem 10, okupile ispred Barcinog stadiona Camp Nou.

Messi je rekao da nikada nije “zamišljao” da će morati napustiti Barcelonu u kojoj je proveo više od 20 godina.

“Nikada nisam zamišljao oproštaj jer je istina da o tome nisam nikada razmišljao. Volio bih to napraviti s navijačima, na terenu”, dodao je.

Messi je sa 682 gola najbolji strijelac u povijesti Barcelone, a u Parizu će zarađivati oko 35 miliona eura godišnje bonuse te potpisuje ugovor do 2024. godine.