Messi uoči finala više neće spavati sam u sobi, ponovo je dobio "izgubljenog" cimera

Messi
Argentinski nogometaš Lionel Messi prvi put u karijeri nije imao cimera u reprezentaciji, već je u hotelskoj sobi u Kataru boravio sam, ali i to se promijenilo uoči nedjeljnog finala protiv Francuske.

 

Razlog je bio taj što se njegov najbolji prijatelj i stalni cimer Kun Agüero oprostio od nogometa i nije dio ekipe Gaučosa na Mundijalu, a s tim u vezi Messi nije tražio novog kolegu, već je odlučio provoditi vrijeme bez cimera u sobi.

Ipak, nekoliko dana prije finala, čelnici NS Argentine su odlučili da otvore vrata onima koji su ranije bili važan dio reprezentacije, a zbog povreda ili drugih razloga više nisu dio reprezentacije. Jedan od njih je i Sergio Agüero koji se ponovo sastao sa Lionelom Messijem.

Argentinski savez i cijeli tim su odlučili da ga pozovu da ostane kao još jedan igrač, onaj koji tako dugo bio tu, ali koji je morao napustiti nogomet zbog srčanih problema.

Agüero ne samo da se pridružio reprezentaciji već ponovo dijeli sobu sa svojim velikim prijateljem, Leom Messijem, baš kao što su to činili dugi niz godina.

Ipak, nije samo Kun dobio poziv, već i trojica nogometaša koja su u posljednjem trenutku zbog povrede izostavljena sa Svjetskog prvenstva, ali su bili važan dio tima.

Argentinski nogometni savez (AFA) pozvao je Gonzáleza i Correu da putuju i tako će zajedno sa Lo Celsom, koji je već u Dohi, ekipa biti kompletirana.

Finalni susret između Francuske i Argentine na programu je u nedjelju od 16 sati.