Lionel Messi zahtijeva od predsjednika Barcelone da vrati Neymara na Camp Nou

Neymar je 2017. godine u transferu vrijednom 222 miliona eura napustio Barcelonu i prešao u PSG.

Brazilac je od svog dolaska u Francusku pa sve do danas odigrao ukupno 58 utakmica u kojima je postigao 51 gol i upisao je 29 asistencija iako je imao problema sa povredama, ali čini se da će ipak napustiti ovaj klub.

Igrač PSG-a je već i ranije ove godine navodno želio napustiti klub i vratiti se u Barcelonu, a sada prema izvještajima iz Španije to bi moglo biti i izgledije s obzirom da je Lionel Messi zatražio od uprave da dovede Neymara ponovo u katalonski klub.

El Mundo tvrdi da je kapiten Barcelone Lionel Messi zatražio od predsjednika kluba Josepa Maria Bartomeua da dovede Neymara nazad na Camp Nou.

Španci dodaju da Barcelona razmišlja da u cijelu stvar uključi i Antoinea Griezmanna s kojim je već ranije postigla usmeni dogovor.

Francuz bi u tom slučaju završio u PSG-u, ali bi Atletico Madrid morao prihvatiti istu ponudu koja je stigla od Barcelone, a koja je iznosila 120 miliona eura.

El Mundo dodaje da bi problem mogla biti plata Brazilca koja iznosi skoro 37 miliona eura godišnje, a također dodaje i činjenicu da je Neymar imao dosta povreda u posljednje vrijeme, pa je veliko pitanje da li ga se isplati dovesti.