Messiju se neće dopasti posljednja Ronaldinhova izjava o njemu

.
Legendarni Brazilac Ronaldinho upitan je da li je Lionel Messi najbolji ikada, no nekadašnji as PSG-a, Barcelone i Milana nije mogao dati pravi odgovor.

 

Ronaldinho će ponovo obući kopačke kako bi odigrao prijateljsku utakmicu u kojoj će po dvadesetak minuta svakog poluvremena provesti s dvije ekipe: sa Standardom prvo, a drugo poluvrijeme s Gentom. U najavi susreta u Ghelamco Areni u Gentu bivši igrač govorio je o svojoj prošlosti u Milanu i Barceloni, ali i o odnosu s Lionelom Messijem.

“Messi najbolji ikada? Teško jer ima toliko igrača. Ne volim uspoređivati, ali Pele , Maradona itd. Svaki je bio najbolji igrač u svoje vrijeme”, rekao je Ronaldinho o tome je li Messi najbolji igrač svih vremena, a onda se osvrnuo na Barcelonu.

“Barcelona je u trenutku tranzicije, puno promjena i vraćanja mnogih ljudi iz njegovog vremena (referenca na Danija Alvesa). Nadam se da će stvari ići dobro, imaju dobrog trenera i vrlo talentovane mlade igrače. Barca ima sve da se vrati na vrh", poručio je Brazilac.

Također se prisjetio svog vremena u Milanu:

"U velikom su trenutku nakon mnogo godina bez trofeja. Sada su gore i natječu se u najvećim takmičenjima. Mislim da je Milan opet postao Milan".

Prijateljski meč Genta i Standarda igra se večeras, a utakmica je inicijativa belgijskog brenda za igre na sreću Circus.

Ulaz za navijače oba tima je besplatan, bit će puno zabave, a u centru pažnje svakako će biti čovjek koji je 2005. godine osvojio Zlatnu loptu.

Dinho je igrao još za Gremio, Flamengo, Atletico Mineiro i Fluminense u Brazilu. U tom je klubu i završio karijeru, a prethodno igrao i u Meksiku za Queretaro.

Jedan je od najznačajnijih igrača u historiji nogometa, a sa Brazilom je 2002. godine bio prvak svijeta. Pamtit će i brojne trofeje s Barcelonom, posebno naslov Lige prvaka u sezoni 2005/06, dok je s Milanom 2011. osvojio Scudetto i to je Rossonerima bio posljednji naslov do prošle godine.