Mesut Ozil odbio ponudu PSG-a

Njemački fudbaler Mesut Ozil nije se naigrao previše ove sezone u dresu Arsenala, te se sve više špekuliše da bi mogao napustiti klub.

Ozil je prošle godine potpisao novi ugovor s Topnicima čime je postao jedan od najplaćenijih igrača Premiershipa. Međutim, u Arsenalu se nisu nadali da će njemački veznjak tako često ove sezone biti van terena, te je jasno da njegov bogati ugovor sada pravi veliki problem za budžet Arsenala.

U prethodnih nekoliko sedmica špekulisalo se da bi Ozil mogao napustiti Arsenal, te da bi čak trebao ići na posudbu, piše SportSport.ba.

No, prema pisanju engleskih medija on nema namjeru da napušta Arsenal, a navodno prije nekoliko dana odbio je mogućnost da pređe u PSG.

Mirror je objavio danas da je PSG poslao ponudu Arsenalu da dovede Ozila na posudbu na kraju sezone s opcijom da na ljeto otkupe njegov ugovor. Ipak, njemačkom veznjaku se nije svidjela ova opcija jer je svjestan da bi se teško izborio za mjesto u ekipi prvaka Francuske.

PSG je imao namjeru da Ozil bude zamjena za Neymara koji je povrijeđen, te bi van terena trebao biti preko dva mjeseca. Ipak, nakon što je odbio Inter sada je Ozil odlučio odbiti i PSG i pokazati da mu je jedina želja da ostane u Arsenalu.