Milan gazi ka tituli prvaka, Krunić ušao s klupe pa na terenu proslavio pobjednički gol

.
Nogometaši Milana zadržali su prvo mjesto na tabeli Serije A nakon izuzetno važne pobjede protiv Fiorentine u meču 35. kola rezultatom 1:0.

Milan je rano došao u vodstvo golom Hernandeza, ali je njegov pogodak poništen zbog ofsajda, da bi možda i najbolju šansu u prvom poluvremenu imao Giroud u 16. minuti kada je šutirao pored gola.

Kessie je imao također dobru priliku za Rossonere u 52. minuti, no golman Fiorentine je odbranio njegov udarac, a kada se činilo da će susret biti završen bez pogodaka i pobjednika te da će Milan odmah napraviti kiks u borbi za Scudetto, domaći dolaze do tri boda.

Golman Fiorentine je loše izbacio jednu loptu, ona dolazi u noge Leaou koji nakon soloprodora pogađa za 1:0 i donosi veliko slavlje navijačima na rasprodanom San Siro stadionu.

Bh. nogometaš Rade Krunić igrao je u drugom poluvremenu, tačnije od 56. minute kada je ušao umjesto Diaza, a svakako da je i on dao veliki doprinos današnjoj pobjedi Rossonera koji tako ostaju na prvom mjestu.

Sada Milan uz utakmicu više ima i pet bodova više od Intera koji tek treba igrati protiv Udinesea, a u narednom kolu će igrati protiv Verone u gostima.

Rezultat i strijelac:

Milan - Fiorentina 1:0 (Leao 82')