Milan navukao gnjev navijača BiH: Velikan sa San Sira nije ispoštovao dogovor i napravio nam je problem

krunic
Uprkos dogovoru Krunić je zaigrao protiv Verone i obnovio povredu koljena od ranije zbog čega neće igrati protiv Portugala i Luksemburg

 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić povrijedio se na posljednjoj utakmici sezone u Serie A između njegovog Milana i Verone (3:1).

 

Krunić zbog ove povrede neće biti na raspolaganju selektoru BiH Faruku Hadžibegiću za predstojeće duele protiv Portugala i Luksemburga, 17. i 20. juna.

To je ozbiljan hendikep za "Zmajeve". Krunić je standardan prvotimac, a u meču protiv Islanda (3:0) bio je jedan od naših najboljih pojedinaca.

Fudbalski savez BiH je imao dogovor s "Rosonerima" da Krunić preskoči posljednju utakmicu sezone svog Milana, koja za klub sa San Sira nije imala rezultatski značaj.

Uprkos dogovoru Krunić je zaigrao protiv Verone i obnovio povredu koljena od ranije. Zbog povrede je zamijenjen u 71. minuti.

Tako da Krunića neće biti za mečeve protiv Luksemburga i Portugala, kao ni Ermedina Demirovića, a umjesto njih selektor Hadžibegić pozvao je Sanjina Prcića i Saida Hamulića.

Što se Krunića tiče, on je odigrao 29 utakmica u dresu reprezentacije BiH i postigao je četiri gola.