Milan za 15-godišnjaka morao tražiti posebnu dozvolu: Protiv Fiorentine pokušava srušiti rekord

č

Fudbaleri Milana će na San Siru ugostiti Fiorentinu u 13. kolu Serije A, a posebnu pažnju privukao je mladi Franćesko Kamarda (Francesco Camardu).

Riječ je o 15-godišnjem napadaču juniora Milana, koji će treneru Stefanu Pioliju biti rezervna opcija zbog povreda koje su zadesile "Rosonere".

Naime, italijanskom stručnjaku na raspolaganju zbog povreda neće biti Rafael Leao, te Noa Okafor, dok je Olivije Žiru (Olivier Giroud) suspendiran zbog žutih kartona.

Ukoliko Kamarda nastupi protiv Fiorentine, s 15 godina, osam mjeseci i 15 dana postat će najmlađi debitant u historiji Serije A.

- Talent ne poznaje godine. Bit će spreman ako nam zatreba - rekao je Pioli o Kamardi.

S obzirom da je riječ o 15-godinšjaku, Milan je za njegov nastup morao zatražiti dozvolu regionalnog fudbalskog saveza Lombardije, što je na kraju i dobio. Kamard je ove sezone upisao sedam golova u 13 nastupa za Milanovu juniorsku ekipu.

Inače, rekord drži Vizdom Ami (Visdom Amey), štoper Bolonje, koji je 2021. godine pod pokojnim trenerom iz Srbije Sinišom Mihajlovićem nastupio s 15 godina, devet mjeseci i jednim danom.