Milanovi igrači imaju jasne zahtjeve od kluba: Glavni pregovarač je Zlatan Ibrahimović

.
Žele bonuse

 

Nogometaši Milana trenutno su prvi na tabeli Serije A, unatoč nedavnom kiksu na gostovanju kod Salernitane (2:2).

Milan je izvukao samo bod u gostima kod najgore ekipe lige, ali je imao pravu sreću jer je dan kasnije Inter neočekivano izgubio od Sassuola (0:2), da bi sinoć Napoli tek u 87. minuti golom Osimhena došao do boda protiv Cagliarija (1:1).

 

Ti rezultati išli su u prilog Milanu, koji bi sada imao daleko veću bodovnu prednost da je dobijao neke "male" utakmice, da nije kiksao u subotu protiv Salernitane, a naročito prije nekoliko sedmica protiv Spezije, kada je izgubio s 2:1 kod kuće.

I pored svega toga, Milan je lider na tabeli sa 56 bodova, Inter ima 54 i utakmicu manje, a Napoli takođe 54 boda. Sada je već jasno da će Milan biti ozbiljan konkurent za Scudetto, a titula se čeka od 2011. godine.

 

Iako je od početka prvobitan cilj da se ponovo izbori Liga prvaka, drugu godinu u nizu nakon godina neuspjeha, igrači su osjetili da postoji realna šansa da se dođe do titule. Stoga, odlučili su sjesti s upravom kluba i tražiti bonuse za osvajanje prvog mjesta.

Sportske novine La Gazzetta dello Sport izvještavaju da će se predstavnici igrača uskoro sastati s direktorom kluba Ivanom Gazidisom kako bi dogovorili bonuse za titulu. Očekuje se da će 'delegaciju' pregovarača predvoditi Zlatan Ibrahimović, a pratit će ga Davide Calabria i Alessio Romagnoli.

Taj sastanak najavljen je za 6. mart, odnosno nakon derbija s Napolijem, kada će opet slika o šansama Milana u borbi za titulu biti još bistrija ili čistija.

Prije te utakmice Rossonere očekuje domaći susret s Udineseom.