"Milioni" nisu promijenili skromnog Jokića: Nije imao aduta, a postao je poseban

.
Trener NBA tima Denver Nuggetsa Michael Malone kaže da u početku nije vjerovao da će srbijanski košarkaš Nikola Jokić postati jedan od najboljih igrača na svijetu, ali da ga je na samom startu oduševio njegov karakter.

Jokić je u NBA ligu stigao 2015. godine nakon što je kao 41. pick izabran na draftu, a iako se u početku nije očekivalo da će postati igrač kakav je danas, Malone je istakao kako je tada i kako danas vidi ovog košarkaša iz Srbije.

"Igrali smo Ljetnu ligu, a Jokić nije uradio nijednu stvar zbog koje bih mogao pomisliti da će jednog dana postati MVP kandidat. Kažem vam, ama baš nijednu", rekao je Malone i nastavio:

"Nakon toga, posvetio se ulasku u formu i za kratak period je izgubio 15 kilograma, da bi se već u prvoj sezoni vidjela njegova sjajna ličnost, zabavljao se, čak i postao 'Jocker', što je bio samo njegov početak. Ono što nikada neću zaboraviti jeste utakmica protiv San Antonija kada je protiv Tima Duncana ubacio 26 poena te imao 13 skokova i osam asistencija. Tada sam znao da će biti poseban."

Malone ističe da je najvažnija stvar kod Jokića to što se nije promijenio kao osoba, odnosno da ga slava i novac nijednog trenutka nisu ponijeli.

"Nije se promijenio i to je ono što volim u vezi s njim. Svi su mislili da će postati drugi čovjek kada potpiše veliki ugovor jer novac je taj koji utječe na ljude, ali Nikola je ostao ista osoba kao i prvog dana: Skroman, zabavan i inteligentan. Sretan sam što treniram tako skromnog igrača svjetske klase", kaže trener Denvera, a podsjećamo, Jokić je 2018. godine potpisao ugovor vrijedan 148 miliona dolara.

Nakon toga, trener Denvera je rekao da Jokić uvijek daje svoj maksimum, bez obzira o kakvoj vrsti treninga je riječ te da je svakog dana primjer igračima u klubu kako se trebaju ponašaati. Denver će prvi meč u novoj sezoni igrati protiv Sacramenta.