Miralem Pjanić dobio 'egzotičnu' ponudu

.
Želi ga bivši trener

 

Bh. veznjak Miralem Pjanić (32) nije u planovima Barcelone u narednoj sezoni.

Trener katalonskog tima Xavi Hernandez dozvolio je Pjaniću da započne predsezonu s ostatkom ekipe, ali jasno je rekao da za njega nema mjesta u ekipi.

Rukovodstvo tima s Camp Noua uveliko radi na pronalasku novog kluba za 32-godišnjeg fudbalera. Pjanić se povezivao s brojnim klubovima, ali njegova plata je problem i odbija zainteresovane strane.

Ipak, čini se kako se pojavio tim koji je spreman platiti Pjaniću šest i po miliona eura na godišnjem nivou, koliko ima u Barceloni.

Španski mediji pišu da ineteres za reprezentativca Bosne i Hercegovine pokazuje Al Nassr iz Saudijske Arabije, tim kojeg s klupe vodi poznati francuski stručnjak Rudi Garcia.

Garcia je sarađivao s Pjanićem u Romi. Dobro je upoznat s njegovim mogućnostima i rado bi ga angažovao u svom novom timu. To će pokušati i učiniti i vidjet ćemo hoće li Pjanić završiti 'egzotični' transfer.

Tim iz Rijada je jedan od najpoznatijih klubova iz Saudijske Arabije. Devet puta su bili šampioni svoje zemlje, a u redovima ovog tima igraju imena poput Talisce, Vincenta Aboubakara i Gonzala Martineza.

Ponuda će sasvim sigurno biti primamljiva i vidjet ćemo šta će bh. veznjak odlučiti.

Podsjetimo, Pjanić je u ljeto 2020. godine stigao u Barcelonu u razmjeni s Juventusom za Arthura Mela. Međutim, kod Ronalda Koeamana se nije naigrao, pa ga je klub prošle sezone odlučio poslati na posudbu u Bešiktaš.

Nije se bh. fudbaler previše istakao ni u Turskoj. Povrede su ga spriječile da pokaže šta zna, a on je iskazao veliku odlučnost da se vrati u Barcelonu i da se pokuša izboriti za mjesto u timu.

To će se zaista teško dogoditi i mnogo veća je mogućnost da ćemo Pjanića u novoj sezoni gledati u dresu nekog drugog tima.

Foto - Instagram