Miralem Pjanić još jednom dokazao koliko voli BiH

Iako zbog suspenzije ne konkuriše za meč protiv Finske, Miralem Pjanić se nalazi u Tempereu odakle sa tribina stadiona bodri svoje saigrače.

Trenutno je počelo drugo poluvrijeme utakmice između Finske i Bosne i Hercegovine, a nakon prvih 45 minuta nije bilo golova.

Robert Prosinečki je u ovoj utakmci rješen usluga Miralema Pjanića koji nema pravo nastupa zbog crvenog kartona protiv Grčke.

Naime, Pjanić je krajnje bespotrebno u 65. minuti zaradio direktan crveni karton nakon starta na sredini terena nad Zecom. Sudija iz Holandije Danny Makkelie se nije puno dvoumio i igrača Juventusa je prije vremena poslao na tuširanje.

Prvobitno je bio trebao biti suspendovan neigranjem dvije naredne utakmice u kvalifikacijama, ali je Apelaciona komisija UEFA je na sjednici uvažila žalbu NS/FS BiH na tu odluku te će 28-godišinji veznjak zbog isključenja u susretu Grčkom propustiti samo jedan meč, pomenuti protiv Finaca u subotu.

Iako ga nema u sastavu, igral Juventusa je na stadionu u Tempereu odakle svim srcem bodri svoju reprezentaciju na svoj način. 

Image
Image