Miralem Pjanić kao veliki gospodin napustio Barcelonu, u klubu oduševljeni njegovim potezom

pjanic

Miralem Pjanić svoju karijeru nastavit će u dresu Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Očekivalo se da će Pjanić među prvima ovog ljeta napustiti Barcelonu jer ga je Xavi Hernandez prekrižio i prije povratka s posudbe iz Bešiktaša, ali se to na kraju nije desilo.

Pjanić je oduševio trenera Barcelona na pripremama pred novu sezonu, te je Xavi odustao na kraju od prodaje bh. igrača i poručio je čelnicima kluba da ga skinu s transfer liste.

Bh. reprezentativac je igrao u pripremnim mečevima jako dobro i bilo je jasno da Xavi računa na njega, ali očito da se trener Barcelone predomislio.

Naime, Pjanić je bio među rijetkim igračima koji ove sezone nisu odigrali ni minute u uvodna četiri kola La Lige i očito je da je bh. veznjak odlučio da sreću pronađe u nekom drugom klubu.

No, problem za Pjanića bio je što je ljetni prelazni rok u većini evropskih liga već završen, a onda je donio odluku koja je sve iznenadila jer je odlučio da prihvati ponudu Sharjaha s kojim će potpisati dvogodišnji ugovor.

Pjanić je na Instagramu otkrio da je već sinoć doputovao u UAE i već danas se očekuje zvanična potvrda njegovog transfera u Sharjah.

No, španski mediji navode da je Pjanić zaista na gospodski način naputio Barcelonu i da su čelnici kluba itekako iznenađeni njegovim potezom i načinom na koji je na kraju otišao u drugi klub.

Naime, Pjanić se odrekao punog iznosa plate koju je trebao da zaradi u preostale dvije godine ugovora s Barcom, te je pristao na raskid ugovora bez ikakve naknade i kao slobodan igrač ide u UAE.

Barcelona je tako uštedila čak skoro 13 miliona eura koliko je Pjanić trebao da zaradi do kraja ugovora. Pjanić je tako oduševio sve i zaista kao pravi gospodin je otišao iz Barcelone.

Uradio je upravo suprotno od Martina Braithwaitea koji je mjesecima odbijao odlazak, te je otišao tek kada je dobio odštetu za raskid ugovora.

Pjanić je u Barcelonu stigao na ljeto 2020. godine iz Juventusa, ali je u dresu katalonskog kluba upisao svega 30 nastupa. Prošle sezone igrao je na posudbi u turskom Bešiktašu.