Mirza Teletović predsjednik žirija Izbor sportiste BiH

Mirza Teletović, jedan od najboljih košarkaša Bosne i Hercegovine biće predsjednik ovogodišnjeg žirija osamnaestog tradicionalnog Izbora najboljeg sportiste Bosne i Hercegovine za 2018. godinu, u organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio-televizije BiH.

Teletović je prvi predsjednik žirija do sada koji je bio i proglašen najboljim sportistom. Bilo je to na manifestaciji 2012. godine kada je žirijem predsjedavao legendarni Ivica Osim.

"Upravo ta činjenica da sam bio najbolji sportista BiH daje mi vrlo jasnu spoznaju o značaju ove manifestacije i pravičnosti donošenja odluka. Kao sportista znamo da su nagrade motivacija za budućnost, ne samo nagrađenima nego i drugima da teže biti bolji i uspješniji. Čast je i zadovoljstvo naći se u ulozi koju su prije mene obavljala najveća bh. sportska imana, ali ovo je svakako i velika obaveza. Izbor najboljeg sportiste BiH u organizaciji 'Nezavisnih novina' i BHRT1 izrastao je u manifestaciju od velikog značaja za razvoj i promociju sportskih vrijednosti u BiH. Upravo zato svi mi koji činimo žiri moramo odgovorno pristupiti poslu, prepoznati i nagradi isključivo najbolje pojedince, sportske kolektive i organizacije iz svih krajeva naše domovine", kazao je Mirza Teletović, kojem će u radu pomagati i ostali članovi žirija istaknuti bivši sportisti, sportski radnici i predstavnci medija u našoj zemlji.

Prva sjednica žirija biće održana 1. novembra u Sarajevu. Druga je 8. novembra u Mostaru, treća 15. novembra u Banjaluci i četvrta, kada će biti verifikovane odluke, 17. decembra u sarajevskom hotelu "Holiday" nekoliko sati prije početka svečene dodjele priznanja. Svečana manifestacija biće održana 17. decembra u 20 časova u Kongresnoj dvorani hotela „Holiday“, uz direktan prenos na BHT 1.

Partner Izbora je Olimpijski komitet BiH. Tradicionalni pokrovitelj manifestacije je Predsjedništvo BiH.