Misimović za Avaz.ba: Italija nije bolja od nas, imamo dobre šanse za plasman na EP

Voljom žrijeba danas je u Dablinu odlučeno da će fudbalska reprezentacija BiH u kvalifikacijama za EP 2020. godine igrati s Italijom, Finskom, Grčkom, Armenijom i Lihtenštajnom

Naš proslavljeni reprezentativac Zvjezdan Misimović je za Avaz.ba kazao da je zadovoljan žrijebom i da realno nema izrazitog favorita u našoj grupi.

- Mnogi stavljaju u prvi plan Italiju, ali moram iskreno reći da oni nisu bolji od nas. Nemaju kvalitet kao nekada, ali, opet, to je Italija. Nikada nismo igrali protiv njih, ali možemo se nositi s "Azzurrima". Imamo, uostalom, mnogo naših igrača koji tamo nastupaju - kazao je popularni Miske.

Osvrnuo se i na ostale protivnike u našoj grupi, posebno na Grčku, s kojom smo više puta u proteklih nekoliko godina igrali.

- Grčka je tvrd orah, to svi znaju. Vrlo je teško igrati protiv njih, igraju defanzivno i nezgodni su - rekao je Misimović.

Kada su u pitanju Finska, Armenija i Lihtenštajn, naš sagovornik smatra da sve ekipe znaju biti opasne.

- Kada je u pitanju Finska, o njima ne znam mnogo, osim da smo igrali jednom, savladali ih, a ja sam im zabio gol. Međutim, to je klasična skandinavska reprezentacija. Armenija zna biti nezgodna, Lihtenštajn je napredovao, ali smatram da imamo šanse da budemo među prve dvije ekipe i da se plasiramo na Euro 2020. - zaključuje Misimović.